De Magnolia boom als eyecatcher in de tuin

magnolia boom

De Magnolia boom als eyecatcher in de tuin

De Magnolia boom, een tijdloze favoriet onder tuinliefhebbers, staat bekend om zijn betoverende schoonheid en opvallende bloemen. Met meer dan 200 verschillende soorten biedt de Magnolia een opvallende variëteit aan kleuren, vormen en groeiwijzen. Hierdoor is het een veelzijdige keuze voor elke tuin.

Deze bomen, die oorspronkelijk uit Azië en Noord-Amerika komen, worden gekenmerkt door hun grote, opvallende bloemen die vaak vroeg in het voorjaar bloeien, voordat het blad verschijnt. Dit vroege en uitbundige bloeiseizoen maakt de Magnolia tot een indrukwekkende aanwinst voor de tuin, waar hij een vleugje kleur en elegantie toevoegt na de lange wintermaanden.

Verschillende soorten Magnolia's

magnolia soulangeana

Verschillende soorten Magnolia's

Een mooie Magnolia boom vind je bij Boomkwekerij Smits. Denk aan de meerstammige Magnolia stellata, Magnolia ‘Susan’ en de Magnolia loebneri ‘Merrill’. Waar iedere soort zijn eigen kenmerken heeft, staan ze alle bekend om de opvallende bloemen en karakteristieke groeiwijzen.

Magnolia loebneri ‘Merrill’

Deze soort kan een hoogte bereiken van ongeveer 6 tot 9 meter en heeft een kenmerkende pyramidevormige kroon. De bloemen van Magnolia loebneri Merrill zijn groot, wit en licht geurend, en verschijnen in het vroege voorjaar voordat het blad ontluikt. Deze variëteit gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en voegt een vleugje elegantie en frisheid toe aan elke tuin.

Magnolia stellata

Ook wel bekend als de ster magnolia, bloeit de Magnolia stellata vroeg in het voorjaar met opvallende, lichtroze bloemen. Deze variëteit is perfect voor kleinere tuinen vanwege zijn compacte formaat.

Magnolia ‘Susan’

Voor wie een opvallende toevoeging aan zijn tuin of landschap zoekt, is de Magnolia ‘Susan’ een uitstekende keuze. Met zijn dieppaarse knoppen die uitgroeien tot prachtige bloemen, biedt deze variëteit een onmiskenbare charme en een langdurige bloei.

Verschillende soorten Magnolia's

Magnolia boom meerstammig

Ons assortiment Magnolia bomen

Ontdek de veelzijdigheid van de Magnolia boom bij Boomkwekerij Smits en voeg een blijvende charme toe aan uw buitenruimte. Neem vandaag nog contact met ons op om uw perfecte Magnolia boom te vinden.

Neem contact met ons op