Pinus in varëteiten

Pinus (dennen) horen ook tot de coniferen, maar zijn duidelijk een andere groep. Het belangrijkste verschil met de Thuja plicata en Cupressocyparis leylandii is dat de naalden van dennen in groepjes van twee tot vijf stuks bij elkaar staan. Coniferen en dennen geven zomer en winter structuur en kleur aan de stads- en parktuin. Smits Boomkwekerij levert Pinus sylvestris (grove den), Pinus nigra nigra (Oostenrijkse den), Pinus cembra (Alpenden of arve) en Pinus contorta (draaiden) in diverse variaties.

Ik wil meer informatie

Een den fleurt de tuin in de winter enorm op

Hét grote voordeel van een den is natuurlijk het groenblijvende karakter. Het is niet voor niets dat dennen zo populair zijn. Dat fleurt de tuin in de winter enorm op. De bomen zijn ook nog eens oersterk. Dennen komen voor van de poolcirkel tot aan de evenaar. Dat betekent dat ze zich hebben aangepast aan de meest uiteenlopende klimaatgebieden. Ze kunnen zowel goed tegen vorst als tegen droogte.

Bij Smits boomkwekerij zijn naast verschillende vormen en hoogtes, ook allerlei soorten dennen verkrijgbaar. Zoals de Pinus sylvestris (grove den), Pinus nigra nigra (Oostenrijkse den), Pinus cembra (Alpenden of arve) en Pinus contorta (draaiden) in diverse varianten.

Neem contact op

Onze meerstammige grove dennen

Pinus sylvestris meerstammig

Onze Pinus mugo in bolvorm

Pinus mugo bolvorm dennen

Een reeks van onze dennen

Dennen van onze eigen kwekerij

Een den is van zichzelf een sterk soort. Toch kan gezonde grond en vakmanschap van groenspecialisten nog verschil maken in de uiteindelijke kwaliteit van een den. Bij ons is er veel keuze in kwalitatieve dennen, van groot tot klein en in allerlei soorten vormen.

Naast dennen en veel andere bomen en planten leveren we ook complete plantlijsten. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we bij welke partijen we moeten zijn voor de kwaliteit die van ons verwacht wordt.

De zorg voor onze producten gaat ver. Want we willen dat onze planten en bomen goed op hun eindbestemming aankomen. Daarom hebben we ook de logistiek in eigen beheer. Met eigen chauffeurs, die kennis hebben van wat ze vervoeren. We leveren in heel Europa.

Zoals we aandacht hebben voor onze producten, hebben we (minstens zoveel) aandacht voor onze klanten. We staan klaar, werken zorgvuldig, komen afspraken na en denken in oplossingen.

Projecten

Bedrijfstuin in Veghel

Boomkwekerij Smits beschikt over een ruim assortiment Pinussen. Voor deze moderne bedrijfstuin heeft opdrachtgever gekozen voor Pinus nigra. In samenspraak zijn de bomen uitgezocht en is de totale plantlijst verzorgt door boomkwekerij Smits

Bekijk project

Beplanting voor potten en bakken

Voor een grote diversiteit leveren wij een groot assortiment geschikt voor potten en plantbakken. Deze opdrachtgever maakt gebruik van Pinus mugo bolvorm, meerstammige Osmanthus heterophyllus, Pinus sylvestris.

Bekijk project