Meerstammige en Solitairen

Meerstammige heesters en bomen, die zich met meerdere stammen vertakken vanaf de grond, worden steeds populairder. Met hun grillige stammen, open structuur en speelse uitstraling,
zijn het echte eyecatchers in tuinen en parken. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Smits Boomkwekerij levert een uitgebreid assortiment meerstammige heesters. De keuze van
deze planten is maatwerk. Ze kunnen in overleg worden geselecteerd en worden standaard met een draadkluit geleverd.

Meer info? Neem contact op!

Een meerstammige heester in verschillende soorten

Het zit ‘m natuurlijk al in de naam: meer stammen, één boom. Hierdoor heeft-ie voor een eenling behoorlijk wat bladvolume. Dat maakt een meerstammige boom zo geschikt om solitair, dus alleen, in een tuin te plaatsen. En dat past al snel in een kleine (dak)tuin. Of plant meerdere meerstammige bomen in een grote tuin, dat geeft al snel een prachtige aanblik.

We kweken verschillende soorten en maten meerstammige bomen. Van groenblijvend, tot exemplaren met mooie bladverkleuringen. En soorten met sierlijke bessen of intens mooie bloemen. Elk type geeft weer een andere sfeer én een andere biodiversiteit.

Zoek zelf de mooiste meerstammige heester uit op onze kwekerij. We leveren meerstammige bomen met draadkluit uit de volle grond of in container. Benieuwd naar ons assortiment?

Maak een afspraak

Onze meerstammige Magnolia

Onze Amelanchier lamarckii

Amelanchier lamarckii hoogte 350-400 cm

Een reeks van onze meerstammigen

Een typische meerstammige boom van Smits boomkwekerij

Je hebt meerstammige bomen en typische Smits-meerstammige bomen. Het verschil zit ‘m onder meer in de grond waarop we telen, onze jarenlange ervaring en vooral in onze eigen mensen. We zijn een hecht familiebedrijf waar alleen specialisten werken met hart voor het vak én voor de zaak.

We weten dan ook als geen ander wat we moeten doen om het beste naar boven te krijgen in elk type meerstammige heester. En zoals elk mens, heeft ook elke boom zijn eigen kwaliteiten.

Je hebt bijvoorbeeld de vroege en opvallende bloeiers. Zoals de Cornus Mas (gele kornoelje), Amelanchier lamarckii (krentenboom), Koelreuteria paniculata (blaasjesboom), Heptacodium (zevenzonenboom) en groot aantal Prunus soorten.

De Prunus serrula en Betula utilis ‘Doorenbos’ (witte berk) staan juist bekend om hun decoratieve schors. De Gleditsia triacanthos (valse christusdoorn) heeft weer een transparante structuur. De Parrotia Persica (perzisch ijzerhout) blinkt uit zijn herfstkleuren en de Malus (appel) of Sorbus (lijsterbes) staan bekend om hun vruchten.

Goed te weten: naast meerstammige bomen leveren we ook complete plantlijsten. We kennen de markt door en door, dus we weten bij wie we moeten zijn voor de beste kwaliteit.

Heb je snel een offerte nodig voor meerstammige bomen? Geen probleem, binnen 24 uur na aanvraag heb je ‘m binnen.

Projecten

Beplanting voor potten en bakken

Voor een grote diversiteit leveren wij een groot assortiment geschikt voor potten en plantbakken. Deze opdrachtgever maakt gebruik van Pinus mugo bolvorm, meerstammige Osmanthus heterophyllus, Pinus sylvestris.

Bekijk project

Hulst ‘Blue Prince’ voor een wolk in villatuin België

Kenmerkend voor deze tuin zijn de wolken. Onze opdrachtgever heeft gekozen voor Smits Cloud Hedging® Ilex meserveae ‘Blue Prince’. De wolk is verder aangekleed met een meerstammige Betula utilis ‘Doorenbos’

Bekijk project