Meerstammige en Solitairen

Meerstammige heesters en bomen, die zich met meerdere stammen vertakken vanaf de grond, worden steeds populairder. Met hun grillige stammen, open structuur en speelse uitstraling, zijn het echte eyecatchers in tuinen en parken. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos.

Smits Boomkwekerij levert een uitgebreid assortiment meerstammige heesters. De keuze vandeze planten is maatwerk. Ze kunnen in overleg worden geselecteerd en worden standaard met een draadkluit geleverd.

Meer info? Neem contact op!

Een meerstammige heester in verschillende soorten

Een meerstammige boom is een boom die vanaf de basis – of iets daarboven – meerdere stammen heeft in plaats van één enkele hoofdstam. Deze groeivorm ontstaat meestal door het bewust snoeien van de boom tijdens de groeifase, of doordat de boom van nature op deze manier groeit.

Meerstammigen worden vaak gebruikt in tuin- en landschapsontwerp vanwege hun unieke en karakteristieke vormen. Ze creëren een natuurlijke, informele uitstraling die kan dienen als een visueel ankerpunt in een tuin of landschap.

We kweken verschillende soorten en maten meerstammige bomen. Van groenblijvend, tot exemplaren met mooie bladverkleuringen. En soorten met sierlijke bessen of intens mooie bloemen. Elk type geeft weer een andere sfeer en bovendien een andere biodiversiteit.

Zoek zelf de mooiste meerstammige heester of boom uit op onze kwekerij. We leveren ze met draadkluit uit de volle grond of in container. Benieuwd naar ons assortiment?

Neem contact op

Onze meerstammige Magnolia

Onze Amelanchier lamarckii

Een reeks van onze meerstammigen

Een typische meerstammige boom van Smits boomkwekerij

Je hebt meerstammige bomen en typische Smits-meerstammige bomen. Het verschil zit ‘m onder meer in de grond waarop we telen, onze jarenlange ervaring en vooral in onze eigen mensen. We zijn een hecht familiebedrijf waar alleen specialisten werken met hart voor het vak en voor de zaak.

We weten als geen ander wat we moeten doen om het beste naar boven te krijgen in elk type meerstammige heester. En zoals elk mens, heeft ook elke boom zijn eigen kwaliteiten.

Je hebt bijvoorbeeld de vroege en opvallende bloeiers. Zoals de Cornus Mas (gele kornoelje), Amelanchier lamarckii (krentenboom), Koelreuteria paniculata (blaasjesboom), Heptacodium (zevenzonenboom) en groot aantal Prunus soorten.

De Prunus serrula en Betula utilis ‘Doorenbos’ (witte berk) staan juist bekend om hun decoratieve schors. De Gleditsia triacanthos (valse christusdoorn) heeft weer een transparante structuur. De Parrotia Persica (perzisch ijzerhout) blinkt uit zijn herfstkleuren en de Malus (appel) of Sorbus (lijsterbes) staan bekend om hun vruchten.

Goed te weten: naast meerstammige bomen leveren we ook complete plantlijsten. We kennen de markt door en door, dus we weten bij wie we moeten zijn voor de beste kwaliteit.

Heb je snel een offerte nodig voor meerstammige bomen? Geen probleem, binnen 24 uur na aanvraag heb je ‘m binnen.

Projecten

Beplanting voor potten en bakken

Voor een grote diversiteit leveren wij een groot assortiment geschikt voor potten en plantbakken. Deze opdrachtgever maakt gebruik van Pinus mugo bolvorm, meerstammige Osmanthus heterophyllus, Pinus sylvestris.

Bekijk project

Hulst ‘Blue Prince’ voor een wolk in villatuin België

Kenmerkend voor deze tuin zijn de wolken. Onze opdrachtgever heeft gekozen voor Smits Cloud Hedging® Ilex meserveae ‘Blue Prince’. De wolk is verder aangekleed met een meerstammige Betula utilis ‘Doorenbos’

Bekijk project