smits cloud hedging
Smits Cloud Hedging ®

Smits Cloud Hedging ®

Met Smits Cloud Hedging ® creëer je prachtige wolkenhagen, voor stijlvolle tuinprojecten. Met onze speciaal gekweekte wolkplanten, met populaire soorten zoals Carpinus betulus en Taxus baccata, creëer je een prachtig glooiend landschap. Na het snoeien van de wolkenhaag ontstaat een perfect afgewerkt resultaat, ideaal voor groenprofessionals die streven naar een elegant tuinontwerp.

Veel gebruikte plantsoorten om wolkenhagen mee te snoeien, zijn:

  • Osmanthus burkwoodii
  • Carpinus betulus
  • Fagus sylvatica
  • Prunus laur. ‘Rotundifolia’
  • Prunus lustitanica ‘Angustifolia’
  • Rhododendron ponticum
  • Taxus baccata
Meer informatie over Cloud Hedging?

Direct resultaat met onze wolkplanten

Als je een wolkenhaag gaat aanplanten, wil je het liefst direct resultaat. Smits Cloud Hedging maakt dat mogelijk. Onze speciaal gekweekte haagplanten krijgen extra ruimte om tot een volwassen plant uit te groeien, die van top tot teen vol is. Onze wolkplanten zijn dan ook van een volle kwaliteit. Dat geeft snel resultaat, een mooie uitstraling en bovendien hebt je minder planten per m² nodig.

Onze haagplanten geschikt als wolkplanten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en hoogtes. Wees welkom voor een kwekerijbezoek om de beste keuze te maken uit onze haagplanten.

Meer informatie of een bezoek plannen

Onze Osmanthus burkwoodii-wolk

Smits Cloud Hedging

Voorbeelden van Smits Cloud Hedging®

Ook een wolkenhaag van Smits boomkwekerij?

Een wolkenhaag is een mooie manier voor een afscheiding én voor natuurlijke vormen in de tuin. De wolkachtige vormen geven een sfeervol en exclusief beeld. Zeker als je ze, dankzij Smits Cloud Hedging ®, kant-en-klaar kunt aanplanten. Dan heb je metéén topresultaat.

Deze kant-en-klare wolkenvormen zijn verkrijgbaar in de Taxus baccata (venijnboom), Prunus laurocerasus (laurierkers), Fagus sylvatica (beuk), Carpinus betulus (haagbeuk) en Osmanthus burkwoodii (schijnhulst).

We vinden het belangrijk dat onze planten in topconditie op hun eindbestemming aankomen. Het is één van de redenen waarom we ook de logistiek in eigen handen hebben. Onze chauffeurs weten precies wat ze vervoeren en hoe ze hiermee het beste om kunnen gaan.

Naast wolkenplanten leveren we ook complete plantlijsten. Na zoveel jaar weten precies bij wie we moeten zijn voor de beste kwaliteit.

Projecten

Een beukenhaag voor een vastgoedproject in Dordrecht

Na bezoek van deze opdrachtgever aan boomkwekerij Smits is gekozen voor Smits Hedging®. De keus is gevallen voor Fagus sylvatica. Deze haag zorgt direct voor een volwassen uitstraling en gewenste privacy voor de bewoners.

Bekijk project

Aanleg hulsthaag in omgeving Zolder

Voor het creëren van privacy is bij de aanleg van deze oprit gekozen voor een hoge Ilex meserveae ‘Blue Princess’ haag. De volle instant haagplanten geven onmiddellijk op een natuurlijke wijze privacy.

Bekijk project