Vorm- en leibomen

Vorm- en leibomen geven van oudsher bescherming aan gebouwen en mensen. Behalve functioneel worden ze tegenwoordig ook gezien als sfeer- en stijlelement. Dankzij hun strakke vormen passen ze perfect in moderne en klassieke tuinen. Door ze in een repeterend patroon te planten, kunt u sterke lijnen en kaders buiten aanbrengen. Deze blijven het hele jaar door zichtbaar. Smits Boomkwekerij kweekt vormbomen onder andere in lei-, dak- en blokvorm.
Allerlei soorten, afmetingen en variaties zijn mogelijk.

Ik wil meer weten

Verschillende vorm- en leibomen van onze kwekerij

De meeste tuinen in Nederland zijn qua ruimte vrij beperkt. Toch willen veel mensen graag een boom in hun tuin. Vorm- en leibomen passen dankzij hun vaak strakke vorm in vrijwel elk formaat tuin.

Op onze kwekerij heb je zeker genoeg keuze uit verschillende soorten vorm- en leibomen. Van groenblijvend tot bladverliezend. Denk bijvoorbeeld aan de Acer campestre, Carpinus betulus. Platanus hispanica, Fagus sylvatica, Tilia europaea ‘Pallida’ en Taxus baccata.

Plant vorm- en leibomen als beschutting. Of repeterend in een grotere tuin, om strakke lijnen en kaders in een tuin aan te brengen. Hoe je vorm- en leibomen ook gebruikt, het zijn fijne sfeermakers.

Neem contact op

Onze Carpinus betulus

Carpinus betulus schermvorm

Een reeks van onze vorm- en leibomen

Typische vorm- en leibomen van onze kwekerij

Lei-, blok-, dak-, bol- én bijenkorfvormen. In verschillende stamhoogtes en in stamomtrekken. Van bladhoudend tot bladverliezend. Bij Smits boomkwekerij vind je zéker de boom die het beste past.

Naast veel keuze, is er nog een zekerheid. En dat is de kwaliteit van onze bomen. Elk type boom heeft zijn eigen, typische eigenschappen. En wij weten precies wat we moeten doen om het beste van elke soort naar boven te halen.

We hebben veel ervaring in het rooien van grote bomen. We hebben een uitgebreid machinepark dat ons helpt goed voor de bomen te zorgen.

Wat de vorm- en leiboom typisch Smits maken, heeft onder meer te maken met de grond waarop we telen, onze jarenlange ervaring en bovenal, onze eigen mensen. Het zijn vakmensen. Met hart voor wat ze doen, voor onze klanten én voor ons bedrijf.

Ook goed om te weten: naast vorm- en leibomen leveren we ook complete plantlijsten. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we bij wie we moeten zijn voor de beste kwaliteit.

Snel een offerte nodig? Geen probleem. Vraag er één aan en na 24 uur heb je ‘m binnen.

Projecten

Kasteeltuin Mirwart

Opdrachtgever heeft een bezoek gebracht aan de kwekerij voor de inrichting van deze kasteeltuin. Voor de aanleg van de oprit is gekozen om deze in te richten met Taxus bijenkorven.

Bekijk project

Tuinbeplanting voor de renovatie van een tuin in Veghel

De plantlijst voor het beplantingsplan van deze tuin is volledig verzorgd door Boomkwekerij Smits. Het gebruik van Pinus sylvestris, wolken van Osmathus heterophyllus (Smits Cloud hedging®) aangevuld met een ruim assortiment vaste planten zorgt voor een sfeervol resultaat.

Bekijk project