Topiary

Smits Boomkwekerij is innovatief in het telen en snoeien van Taxus baccata (venijnboom), Carpinus betulus (haagbeuk), Prunus lusitanica (Portugese laurier), Osmanthus (schijnhulst), Ilex aquifolium (hulst) en groen-en roodbladige Fagus sylvatica (beuk) in vormen.
De Engelse benaming voor vormen is topiary. Vrijwel alle vormen zijn leverbaar, zoals ronde bol, platte bol, kegel, kubus, piramide en bijenkorf.
Met topiairies kunnen de stijl en architectuur van woningen en bedrijfspanden doorgetrokken worden, zodat nog meer karakter toegevoegd wordt.
Het zijn levende kunstwerken.

Ik wil meer informatie

De topiary uit onze vormbomenkwekerij zijn te herkennen aan de strakke vorm

Onze topiary is goed te herkennen aan de superstrakke vormen. Vaak zijn het (geometrische) figuren als ballen, kubussen, piramides, kegels en bijenkorven.

Naast de strakke vormen maakt de kwaliteit van de plant, zoals de sterkte, de volheid en dichtheid, het tot echte Smits vormbomen.

Benieuwd hoe dat eruitziet? Kom de Smits vormbomen eens bekijken op onze kwekerij!

Ik wil graag komen kijken

Onze Taxus bijenkorf

Taxus bijenkof topiary

Onze bolvorm

Carpinus betulus bol topiary

Een reeks van onze topiary vormen

Typische vormbomen van Smits boomkwekerij

Je hebt vormbomen en je hebt Smits vormbomen. Het verschil zit ‘m in verschillende dingen. Allereerst, in onze mensen. Dat zijn vakmensen. Degenen die zich bezighouden met vormsnoei hebben niet alleen veel kennis van de plant, maar zijn ook nog eens pietje-precies. Het moét gewoon perfect zijn.

En er is nog iets. Dat heeft te maken met onze drang om te innoveren. Maar alléén als dat ook tot verbetering leidt. Zo hebben we zelf een machine ontwikkeld die echt perfecte bolvormen kan snoeien. We kunnen hierdoor grote aantallen uniforme bollen leveren. Ideaal voor grote projecten.

We zorgen dus goed voor ons topiary-aanbod. Die zorg en aandacht hebben we óók voor onze klanten. We doen er alles aan om het onze klant zo makkelijk te maken. Voor elk probleem een oplossing. Zo staan we erin.

Als we dan na zoveel jaren een plant naar zijn nieuwe eigenaar sturen, dan vinden we het wel belangrijk dat dit goed gebeurt. Daarom hebben we de logistiek in eigen hand. Met eigen chauffeurs die weten wat ze vervoeren en hoe zie hiermee om moeten gaan.

Naast ons aanbod topiary, leveren we ook complete plantlijsten. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies bij wie we moeten zijn voor de beste kwaliteit.

Projecten

Kasteeltuin Mirwart

Opdrachtgever heeft een bezoek gebracht aan de kwekerij voor de inrichting van deze kasteeltuin. Voor de aanleg van de oprit is gekozen om deze in te richten met Taxus bijenkorven.

Bekijk project

Beplanting voor potten en bakken

Voor een grote diversiteit leveren wij een groot assortiment geschikt voor potten en plantbakken. Deze opdrachtgever maakt gebruik van Pinus mugo bolvorm, meerstammige Osmanthus heterophyllus, Pinus sylvestris.

Bekijk project